You've come to the right place
We are your Healthcare IT Solutions Provider

Our New Headquarters

 Home / News & Events /Our New Headquarters
20Mar, 2017
IT Services Company - Orlando, Maitland, Winter Park, Lake Mary, Longwood  - CompuTech City

Our New Headquarters

Thanks to the ongoing confidence of our clients and the dedication of our team, we are pleased to announce our new and modern Headquarters. Designed to promote wellness and communications, which will allow us to continue offering the best Healthcare IT!

For this project, Process Architecture crafted a modern solution that effectively builds upon the culture of CompuTech City and enhances the corporate model. The campus-like environment engages the landscape on the two-acre wooded site in Longwood, Florida, marked by tall pines and stands of oak trees. At the center, the 10,000-square foot headquarters building transforms a straightforward and efficient system—the pre-engineered metal structure—into a spatial experience with a modern aesthetic. The structural system of the building is exposed on the interior and penetrates the exterior envelope to create shaded areas and conceptually bridge the indoors and outdoors. Transparency and simplicity in the design maximize natural light throughout.

The building’s principle façade opens to the north and works in concert with a continuous solar canopy, emphasizing and continuing the horizontal building form into the surrounding landscape. The innovative glass-photovoltaic panels provide cover and generate low-cost electricity in all weather conditions, including low light and on cloudy days. Throughout the building, the façade is opened and broken-up with either storefront glazing or punched openings. A series of thin vertical windows articulate the street-side warehouse façade. Emphasizing this rhythm are a series of ‘veggie blades’ or wire mesh armatures onto which drought tolerant landscaping may grow to engage the building with the landscape as opposed to obscuring it.

The expansive sense of volume extends the full length of the building, which is organized into three primary areas: warehouse, workplace, and community spaces. The interior workplace is divided into two areas, with open offices along the north façade and private offices situated on the south side of the building. This system enhances communication and face-to-face interactions while also providing sequestered spaces for meetings and individual work spaces. The lobby and fitness areas mark a transition from work to community. Within the community area, employees can gather informally, find a private area for breaks, or engage as a group for meetings. The solar canopy connects the gathering spaces to the adjacent green spaces provided for outdoor recreation to the east of the building.


Copyright © 2017 l computechcity.com. All rights reserved.